Stel je vraag Stuur een e-mail Inloggen

Standaard loopwielgeleiding

Een standaard loopwielgeleiding / looprolgeleiding bestaat meestal uit een aluminium profiel waarin hardverchroomde assen geklemd zijn. Over deze assen beweegt een loopwagen voorzien van hardverchroomde wielen. Er zijn hier meerdere variaties op. Als u niet kunt vinden wat u zoekt neem dan altijd contact met ons op. Wij zijn niet voor niets de lineaire geleiding specialist!

Kenmerken looprolgeleiding:

Werkomgeving

De meeste van onze standaard Almotion loopwielgeleidingen zijn zeer goed te gebruiken in applicaties waar veel vervuiling optreed. Denk hierbij aan bijvoorbeeld verspaningsmachines en houtbewerkingsmachines. Ook zijn de loopwielen van uw loopwagen/slede verkrijgbaar met specifieke eigenschappen. Voorbeelden zijn wielen met waterdichte kogellagers, RVS kogellagers en speciaal smeervet.

Werktemperatuur

Door de toegepaste smering moet de omgevingstemperatuur van een standaard loopwielgeleiding tussen de -20°C  en de +80°C zitten. Voor andere temperaturen zijn er specifieke loopwielen leverbaar.

Snelheid

De snelheid is van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan o.a. gewicht, positie, lading t.a.v. de slede en nauwkeurigheid. Globaal kunt u uitgaan van een snelheid van 3 m/s en een vertraging/versnelling van 7 m/s². Andere snelheden zijn zeer goed mogelijk na overleg met Almotion.

Speling van de loopwielen op de assen

Dit is betrekkelijk eenvoudig af te stellen door één of twee excentrische loopwielen. Het is zelfs mogelijk om bij sommige series een soort van voorspanning te creëren voor zwaardere lasten.
U kunt altijd contact met ons opnemen over hoe u uw lineaire loopwielgeleiding het beste kunt afstellen.

Maatvoeringen en draagvermogens van deze geleidingen

Bij vrijwel iedere loopwielgeleiding is er hierover informatie beschikbaar. Meestal als pdf bestand van de fabrikant. U kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Series van Almotion

 • AS serie
  2 aluminium profielen elk voorzien van een as. Zonder slede i.v.m. variabele afstand tussen de 2 profielen.
 • AV6 serie
  1 aluminium profiel voorzien van 2 assen (ø6 mm) en een slede.
 • AD serie
  1 aluminium profiel met daarin geklemd, met behulp van bouten, 2 assen (ø 10 of 20 mm). Inclusief bijpassende slede.
 • AV serie
  1 aluminium profiel met daarin geklemd en verlijmd 2 assen (ø 10 of 20 mm). Inclusief bijpassende slede.
 • AG serie
  1 zwaar aluminium profiel met daarin geklemd, met behulp van bouten, 2 assen (ø 20 mm). De standaard slede is voorzien van 4 heavy duty loopwielen.

RVS loopwielgeleiding

Deze loopwielgeleiding van Almotion bestaat uit een RVS C-rail en RVS loopwielen.


Leverbare merken loopwielgeleiding

 1. Almotion
 2. Bosch Rexroth
 3. Nadella
 4. Ina

Wij leveren ook nog andere merken op aanvraag.

Franke looprolgeleiding is ook een soort loopwielgeleiding met een cassette op een aluminium profielrail. Wij leveren ook Franke loopwielgeleiding alleen hebben wij hier niets van op voorraad.Almotion B.V. is not an authorized distributor or representative of the products featured on this website. All product names, trademarks, brands and logos used on this site are the property of their respective owners. All rights reserved.
Copyright © 2024 Almotion lineaire geleiding
Kijk hier hoe onze website werkt in 1 minuut
Filmpje!