Stel je vraag Stuur een e-mail Inloggen

Franke looprolgeleiding

Franke GmbH heeft een rijke geschiedenis. Het is opgericht in 1949 onder de naam Franke & Heydrich KG. De oprichter (Erich Franke) ontwikkelde in 1936 het Wire Race Bearing terwijl hij op zoek was naar een ruimtebesparende lagers. In de loop der jaren hebben wij ons concept constant verbeterd. Vandaag de dag leveren wij zowel roterende als lineaire componenten, met en zonder aandrijving.

Ons streven is klanten consequent te overtuigen met innovatieve en zeer geïndividualiseerde oplossingen. We zijn er trots op dat al onze producten voortkomen uit individuele klantoplossingen. Wij streven ernaar om optimale producten te ontwikkelen met de ervaring en ideeën van onze klanten.

Wij zijn begonnen met de productie van lineaire geleidingen in 1970. Dit dankzij de nieuw ontwikkelde lineaire geleidingssystemen en de bijpassende loopwagen (cassette). Onze lineaire systemen zijn bijzonder licht en dynamisch. Ook heeft deze geleiding een zeer hoge belastbaarheid, waardoor deze geschikt is voor toepassingen met maximale eisen aan stijfheid en momenten.

Almotion verkoopt alleen de originele producten van Franke maar is onafhankelijk. Hierdoor zijn wij geen officiële dealer van dit merk

Welke uitvoeringen zijn er?

Deze looprolsystemen met gepatenteerde gegroefde looprollen worden toegepast op plaatsen
waar snelheid en (licht)gewicht van belang zijn.
Door de interne smering verkrijgt men een schone en droge geleiding.
De modulaire opbouw, voornamelijk van aluminium, bewerkstelligt specifieke oplossingen voor o.a. de voedselindustrie, medische industrie, verpakkingsindustrie, handling apparatuur en robots.

De Franke loopwielgeleiding heeft 7 verschillende uitvoeringen:

 1. FDA
  Standaard
 2. FDB
  Hetzelfde als de FDA alleen minder draagvermogen en hierdoor prijstechnisch aantrekkelijker
 3. FDC
  Anti corrosie
 4. FDD
  Anti magnetisch
 5. FDE
  Smeermiddelenvrij
 6. FDG
  Hetzelfde als de FDC alleen minder draagvermogen en hierdoor prijstechnisch aantrekkelijker
 7. FDH
  Extra hoge snelheden

Meer uitgebreide informatie over Franke geleidingen vind u op een andere site van Almotion.

Documenten

Uitleg Franke loopwielgeleiding

De aluminium rail met 4 stalen ingewalste loopdraden vormt de basis van de standaard geleiding. De looprollen in aluminiumbehuizing zijn kruislings opgesteld en rijden over deze ingewalste loopdraden.
De geleiding is zo gemaakt dat de contactvlakken van de looprollen en de loopdraden er sprake is van staal op staal. Dit zorgt voor een stevige, slijtvaste en stabiele constructie. De looprollen zijn intern gelagerd en gesmeerd. Hierdoor heeft deze geleiding weinig onderhoud nodig en is goed bestand tegen vuil.

 

 

Onze merkpartners

Almotion B.V. is not an authorized distributor or representative of the products featured on this website. All product names, trademarks, brands and logos used on this site are the property of their respective owners. All rights reserved.
Copyright © 2024 Almotion lineaire geleiding