Stel je vraag Stuur een e-mail Inloggen

Miniatuur uitvoering

Miniatuur lineaire geleiding

Het woord zegt het al: een miniatuur geleiding is een kleine tot zeer kleine lineaire geleiding. Ze worden ook wel mini lineaire geleidingen genoemd. Almotion levert meerdere merken miniatuur geleidingen. Onze miniatuur geleidingen hebben kleine afmetingen en kunnen relatief hoge belastingen aan. Verder hebben ze zeer nauwkeurige loopeigenschappen.  
Bij de meeste merken is bouwgrootte -12- de “grootste” maat.

De miniatuur geleidingen zijn voorzien van een volwaardige kogelomloopwagen en een profielrail. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende bouwgroottes en ook in extra brede uitvoeringen. Een aantal merken levert ze alleen in roestvast staal.

De kleinste lineaire profielrailgeleiding wordt geleverd door IKO. Deze rail is slechts 1 mm breed!
THK levert als één van de eerste een miniatuur rollenomloopgeleiding i.p.v. een kogelomloop. Het voordeel is dat deze een hoog draagvermogen heeft door het gebruik van rollen. Het contactoppervlak van een rol(letje) is veel groter dan die van een kogel(tje). Bekijk hier het verschil tussen een omloopgeleiding met kogels t.o.v. rollen.

Voordelen van een geleiding in miniatuur uitvoering

Voordelen van onze miniatuur lineaire geleidingen zijn:

  • Hoge nauwkeurigheid
  • Hoge stijfheid
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Hoge snelheden
  • Topprestaties zonder speling
  • Groot aanbod 
  • Snelle levering

Wilt u weten welke miniatuur lineaire geleiding het meest geschikt is voor uw toepassing? Neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Bekijk ons aanbod miniatuur geleidingen in onze webshop en vul de door u gewenste bouwgrootte in.

Almotion B.V. is not an authorized distributor or representative of the products featured on this website. All product names, trademarks, brands and logos used on this site are the property of their respective owners. All rights reserved.
Copyright © 2024 Almotion lineaire geleiding