Stel je vraag Stuur een e-mail Inloggen

Advies op maat

Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor advies. Wij proberen u zo goed mogelijk te helpen met onze 25 jaar ervaring in de lineairtechniek. Daarom is het ook belangrijk om ons al te betrekken in de ontwerpfase van uw project. Hierdoor kunt u vanaf het begin van uw ontwerp al rekening houden met de juiste lineaire geleiding en de specificaties hiervan.

Natuurlijk is het wel uw eigen verantwoording om alles na te rekenen. Almotion neemt geen enkele verantwoording voor het niet functioneren van de geleiding in uw toepassing.

Waar moet je overal rekening mee houden bij het berekenen van een lineaire geleiding?

Bij het berekenen van een lineaire geleiding zijn er over het algemeen 5 verschillende belangrijke punten:

  1. Toepassing specifieke eisen: onderzoek de eventuele specifieke eisen van de toepassing. Vergeet hierbij niet de gewenste snelheid, precisie en belasting.
  2. Belasting en krachten: Analyseer de belasting die de lineaire geleiding moet dragen en de krachten die erop worden uitgeoefend om geschikte componenten en materialen te kiezen.
    Vergeet hierbij niet de maximale krachten die vrij kunnen komen bij een noodstop!
  3. Berekeningen voor snelheid en afstand: Bekijk en of bereken de vereiste snelheid, versnelling en afstand die de lineaire geleiding moet afleggen.
  4. Besturingssystemen: Overweeg de benodigde besturingssystemen om nauwkeurige positionering te bereiken, zoals controllers en feedbackmechanismen. Sommige merken lineaire geleiding hebben de mogelijkheid voor een intern meetsysteem.
  5. Veiligheid en betrouwbaarheid: Zorg voor veiligheid en betrouwbaarheid door geschikte ontwerpbeslissingen te nemen, zoals het voorkomen van overbelasting en het minimaliseren van slijtage. Denk hierbij ook aan periodiek onderhoud. Smering kan op veel verschillende manieren. Er zijn geleidingen die bijna geen onderhoud nodig hebben en er bestaan automatische smeersystemen.

Selectie van lineaire bewegingssystemen: bovenstaande wordt samengevat in het P.O.S.T.L.U.D.E.S-acroniem (Payload, Operating Environment, Space Envelope, Throughput, Life, User Interface, Dynamics, Economic Viability, Service & Support). Dit helpt bij de selectie van het juiste lineaire bewegingssysteem voor de toepassing.

Almotion B.V. is not an authorized distributor or representative of the products featured on this website. All product names, trademarks, brands and logos used on this site are the property of their respective owners. All rights reserved.
Copyright © 2024 Almotion lineaire geleiding