"Almotion levert een compacte lineaire geleiding op basis van loopwielen:
de CI-serie lineaire geleidingen."

De CI-serie lineaire geleiding is ontstaan door de behoefte naar een lineaire loopwiel geleiding met een kleinere maatvoering. Ook bij een kleine en lichtere belading worden ze veel gebruikt.
Bij deze CI-serie lineaire geleidingen zijn de loopwielen gemonteerd aan de binnenzijde van de geharde assen in plaats van aan de buitenzijde. De slede wordt voorzien van 3 loopwielen waarvan twee concentrisch en één excentrisch. Dit wordt gedaan om eventuele speling te kunnen elimineren en de lineaire geleiding te kunnen voorzien van een voorspanning.
De rail van deze lineaire geleiding is gemaakt van geanodiseerd aluminium met daarin gemonteerd twee geharde (Rc60),geslepen (H6) en verchroomde assen.
De loopwielen (2RS uitvoering) zijn gemaakt van eveneens gehard (Rc60)  en geslepen (H6) staal.
Op verzoek kunnen wij de lineaire geleiding van de CI-serie ook leveren met RVS loopwielen en RVS assen.Voor zwaardere en of omvangrijke beladingen kan er ook gekozen worden om twee lineaire geleidingen van de CI-serie parallel te monteren en te verbinden met een slede. Deze slede kunnen wij voor uw toepassing op maat maken.


De CI-serie lineaire geleiding kunnen wij leveren met een maximale lengte van 6000mm.

De serie lineaire geleiding  CI wordt geleverd in 3 standaarduitvoeringen:

  1. CI32 met Ø6mm geharde assen en de inbouwmaten B 32 x H 15,5 mm,
  2. CI42 met Ø6mm geharde assen en de inbouwmaten B 42 x H 18,5 mm,
  3. CI65 met Ø10mm geharde assen en de inbouwmaten B 65 x H 32 mm

Er zijn voor deze lineaire geleiding standaard sledes leverbaar. Ook leveren wij deze volledig op maat gemaakt met de schroefgaten op de plaatsen die u wenst.
Indien wilt welke lineaire geleiding  het beste is voor uw applicatie of een aanpassing wilt, neemt u dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.