Onze lineaire geleiding met een profielrail, ook wel rechtgeleiding genoemd, is voorzien van 4 kogelbanen. Deze 4 kogelbanen hebben een contacthoek van 45° tussen geleiderail en de loopwagen. De 4 kogelbanen zijn gotisch geslepen om de beste kogelsmering te garanderen. Door het goed doordachte ontwerp van onze lineaire geleiding en de hoge normen die gesteld worden aan de productietechnologie is er een breed scala van toepassingen mogelijk.

De belangrijkste kenmerken van onze lineaire geleiding
met een profielrail zijn :

 1. Hoge nauwkeurigheid.
  Door de efficiënte manier waarop de kogels van de loopwagen over de profielrail rollen, zijn de wrijvingskrachten ten opzichte van een normaal glijprofiel enorm afgenomen. Door deze afname zijn er in deze lineaire geleidingen minder wrijvingsweerstanden en ook minder wrijvingswarmte. Hierdoor kan men een hoge (herhalings) nauwkeurigheid bewerkstelligen.

 2. Hoge stijfheid.
  Het ontwerpprincipe van onze lineaire geleiding met profielrail (rechtgeleiding) is zo gemaakt dat de draagkracht in beide richtingen hetzelfde is. Het is mogelijk om onze railgeleidingen te leveren met loopwagens waarbij de kogelomloop voorzien is van een bepaalde voorspanning. Hierdoor kunnen wij een uitstekende hoge spelingsvrije belastbaarheid en hoge robuustheid garanderen.

 3. Eenvoudige montage en onderhoud.
  Vergeleken met de conventionele glijprofielen zijn de kosten voor montage van een lineaire geleiding met een profielrail laag. Gefreesde of geslepen montagevlakken zijn voor een lineaire geleiding met een profielrail voldoende. Door de uitwisselbaarheid van de lineaire geleiding met profielrail kan onderhoud of vervanging uitermate efficiënt uitgevoerd worden.

 4.  Hoge snelheid.
  Onze lineaire geelidingen met een profielrail zijn ontworpen voor hogesnelheden. Men dient wel rekening te houden dat als er snelheden van boven de 5m/s gehaald worden er enkele aanpassingen aan de loopwagen nodig zijn. Ook dienen er speciale smeervetten gebruikt te worden.

Naast profielrail geleidingen hebben wij ook kogelbus geleidingen.
De kogelbus geleidingen bestaan al zo'n 30 jaar langer dan de profielrail en zijn meestal financieel
iets aantrekkelijker maar hebben ook een paar kanttekeningen.

Kogelbus of profielrail?

 

Algemene technische specificaties van de lineaire profielrail geleidingen van Almotion.


Algemene technische specificaties van de lineaire kogelbus geleidingen van Almotion.

Natuurlijk kunt u ook gewoon contact met ons opnemen om te overleggen wat de beste lineaire geleiding is voor uw applicatie. Wij helpen u graag verder.

Contact