Onze standaard lineaire geleiding met loopwielen heeft de volgende kenmerken:

Werkomgeving.
Onze loopwielgeleidingen zijn zeer goed te gebruiken in applicaties waar veel vervuiling optreed (bv verspaningsmachines, houtbewerkingsmachines). Ook zijn er specifieke loopwielen mogenlijk voor speciale doeleinden (waterdicht, RVS, etc).
Werktemperatuur.
Door de toegepaste smering moet de omgevingstemperatuur tussen de -20°C  en de +80°C zitten. Voor andere temperaturen zijn er specifieke loopwielen leverbaar.
Snelheid.
De snelheid is van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan o.a. gewicht, positie lading tav de slede en nauwkeurigheid. Globaal kunt u uitgaan van een snelheid van 3 m/s en een vertraging/versnelling van 7 m/s. Andere snelheden zijn zeer goed mogeleijk na overleg met Almotion.
Voorspanning van de loopwielen.
Dit is beterekkelijk eenvoudig af te stellen door de twee excentrische loopwielen. Neemt u voor een exacte afstelling contact met ons op.
Maatvoering van de loopwielen.
De maximale waarden staan steeds aangegeven in de Pdf's van de verschillende types. U kunt hiervoor ook altijd contact met ons opnemen.

Indien u vragen heeft over welke uitvoering het meest geschikt is voor uw applicatie, neemt u dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.