Onze standaard lineaire geleiding met loopwielen heeft de volgende kenmerken:

Werkomgeving
Onze loopwielgeleidingen zijn zeer goed te gebruiken in applicaties waar veel vervuiling optreed (bv verspaningsmachines, houtbewerkingsmachines). Ook zijn er specifieke loopwielen mogelijk voor speciale doeleinden (waterdicht, RVS, etc.).
Werktemperatuur
Door de toegepaste smering moet de omgevingstemperatuur tussen de -20°C  en de +80°C zitten. Voor andere temperaturen zijn er specifieke loopwielen leverbaar.
Snelheid
De snelheid is van meerdere factoren afhankelijk. Denk hierbij aan o.a. gewicht, positie, lading t.a.v. de slede en nauwkeurigheid. Globaal kunt u uitgaan van een snelheid van 3 m/s en een vertraging/versnelling van 7 m/s. Andere snelheden zijn zeer goed mogelijk na overleg met Almotion.
Voorspanning van de loopwielen
Dit is betrekkelijk eenvoudig af te stellen door de twee excentrische loopwielen. Neem voor een exacte afstelling contact met ons op.
Maatvoering van de loopwielen
De maximale waarden staan steeds aangegeven in de Pdf's van de verschillende types. U kunt hiervoor ook altijd contact met ons opnemen.

Indien u vragen heeft over welke uitvoering het meest geschikt is voor uw applicatie, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.